Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Εργασίες - Καθήκοντα των παιδιών για το Εργαστήρι Δεξιοτήτων "STEAM και η Γη γυρίζει"

 Στα πλαίσια του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο μας αυτό το διάστημα με τίτλο "STEAM και η Γη γυρίζει", καλείστε να υλοποιήσετε στο σπίτι τις παρακάτω δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας. 

Οι δραστηριότητες αυτές λειτουργούν άλλοτε ως εξάσκηση κι άλλοτε ως συνέχεια των δράσεων που υλοποιούνται στο σχολείο και καλό είναι να συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Το εργαστήρι αυτό (STEAM) θα μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και με τα παιδιά που απουσιάζουν από το σχολείο και θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως.

Στο 1ο Εργαστήρι, γνωρίσαμε το ηλιακό σύστημα στην τάξη με βίντεο, εικόνες, βιβλία και παιχνίδια και τα παιδιά επέλεξαν τις εικόνες που τους άρεσαν περισσότερο για να τις φτιάξουμε παζλ και σας τα παρουσιάζουμε! Τα παιδιά μπορούν από το σπίτι να κάνουν εξάσκηση στα παζλ που έφτιαξαν οι συμμαθητές τους στο σχολείο.

preview15pieceΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ preview20pieceΠΛΑΝΗΤΕΣ 

Στο 2ο εργαστήρι, φτιάξαμε τους πυραύλους μας στην τάξη και κάναμε διαγωνισμό για να δούμε ποιος πύραυλος θα φτάσει πιο μακριά! Με γραμμή έναρξης τον ήλιο, βάλαμε στο πάτωμα τους πλανήτες (για να έχουμε σημεία αναφοράς) και ξεκινήσαμε! Το παιχνίδι άρεσε πολύ στα παιδιά και οι "αγώνες" μας δεν έλεγαν να σταματήσουν!

 

Επειδή όμως οι "πύραυλοι" μετά από τις πολλές "πτήσεις" μπορεί να χαλάσουν, σας δίνουμε το πατρόν για να ξαναφτιάξετε, αν θέλετε στο σπίτι, καινούργιους και να κάνετε δοκιμές. 

Μπορείτε να πειραματιστείτε και να ελέγξετε εάν σχετίζεται το μέγεθος με την απόσταση, να δοκιμάσετε άλλου τύπου χαρτί, να βάλετε μεγαλύτερη ή μικρότερη ουρά κ.ό.κ. Συγκρίνετε τα αποτελέσματα και διαλέξτε την καλύτερη φόρμουλα για τον πύραυλό σας!

Την πρωτότυπη εικόνα μαζί με τις οδηγίες χρήσης μπορείτε να τις βρείτε πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους:

 https://www.jpl.nasa.gov/edu/pdfs/strawrocket_worksheet.pdf

  Φτιάχνω το δικό μου πύραυλο όπως η NASA 

Τα παιδιά που λείπουν, μπορούν αν θέλουν να μας δείξουν τους πυραύλους και τις πτήσεις τους, να τα ανεβάσουν στον ψηφιακό πίνακα του ιστολογίου μας.

Στο 3ο και στο 4ο εργαστήρι, μιλήσαμε για τον ήλιο και την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Εξηγήσαμε γιατί συμβαίνει αυτό, είδαμε εικόνες, βίντεο, κάναμε πειράματα και ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν στο σπίτι σε ένα χαρτί πως τα περνάνε το Σαββατοκύριακο. Τη ζωγραφιά αυτή θα πρέπει να την φωτογραφίσετε και να την ανεβάσετε στον ψηφιακό πίνακα του ιστολογίου μας προκειμένου να τα παρουσιάσουμε τη Δευτέρα 7/2/2022, στις παρεούλες μας και να γίνουν η αφορμή για το επόμενό μας εργαστήρι.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να εκτυπώσει το παρακάτω φύλλο εργασίας που σας στάλθηκε και με mail.

Μόλις το παιδί σας τελειώσει τη ζωγραφιά του, σκανάρετε ή φωτογραφίστε την με το κινητό σας και ανεβάστε την στον ψηφιακό πίνακα του ιστολόγιου του σχολείου, πατώντας ΕΔΩ

Ο ψηφιακός μας πίνακας είναι ένα padlet και μπορείτε πατώντας πάνω στον σταυρό που βρίσκεται κάτω δεξιά να επιλέξετε το αρχείο που επιθυμείτε να ανεβάσετε. Ανυπομονούμε να δούμε τα έργα των παιδιών σας! Καλή αρχή και στη διαδικτυακή μας συνεργασία!

Στο σχολείο μιλήσαμε για τον ήλιο και παίξαμε με τις σκιές των αντικειμένων! Τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τις σκιές των πλανητών και από το σπίτι!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.