Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παιδιά μας Αγαπημένα!!!
Δυστυχώς το σχολείο έκλεισε ξαφνικά χωρίς να προλάβουμε να εξηγήσουμε γιατί, 
αλλά ούτε και να αποχαιρετηστούμε....
Όλο αυτό το διάστημα που δεν έχουμε επικοινωνία 
να ξέρετε πως σας σκεφτόμαστε και μας έχετε λείψει.
Περιμέναμε πως θα ανοίξει σύντομα το νηπιαγωγείο
 και θα τα πούμε από κοντά αλλά δυστυχώς 
χρειάζεται να παραμείνει κλειστό για αρκετές μέρες ακόμη.
Όμως ευτυχώς μέσα από τον υπολογιστή θα μπορούμε
 να ανταλλάσσουμε μηνύματα να παίζουμε παιχνίδια,
 να μας στέλνετε ζωγραφιές και έτσι θα είναι λίγο πιο ευχάριστη
 η μέρα σας και η δική μας αφού η αγάπη μας
 θα μπορεί (και να ξέρετε ότι μπορεί) να περνάει 
και μέσα από τα καλώδια του υπολογιστή και να μας γεμίζει χαρά!!!
 Γι'αυτό να ζητάτε συχνά από την μαμά ή τον μπαμπά να σας ανοίγει
 τον υπολογιστή και μαζί να βλέπετε τι σας στέλνουμε!

Οι Νηπιαγωγοί σας 




Αγαπητοί μας γονείς,
 ελπίζαμε πως θα ήταν καλύτερη η εξέλιξη της κατάστασης και θα επανερχόμασταν πιο σύντομα στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά δυστυχώς πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή!
Ως τώρα ήμασταν σε αναμονή για να οριστεί ακριβώς το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορέσει η προσχολική αγωγή να  επαναλειτουργήσει.Γι'αυτό δεν κάναμε καμία προσπάθεια επικοινωνίας με τα παιδιά, η οποία θα ήταν έξω από τα επίσημα πλαίσια, που μόνο το Υπουργείο Παιδείας  μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.
Επειδή κάθε άλλο πλαίσιο διαδικτυακής εκπαίδευσης μπορεί να κρύβει κινδύνους (τόσο για τα παιδιά όσο και για μας τους εκπαιδευτικούς) που ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε, επιλέξαμε την αναμονή ώσπου ο αρμόδιος φορέας μας το Υ.ΠΑΙ.Θ. να  διασφαλίσει τον τρόπο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με όρους ισοτιμίας για όλα τα παιδιά και με υλικό σύμφωνα με τα επίσημα παιδαγωγικά  προγράμματα.

Ώσπου να γίνει αυτό η επικοινωνία μας θα μπορεί να γίνει μέσα από το υπάρχον blog  
και το επίσημο e-mail  του νηπιαγωγείου.
Θα μπορούμε να αναρτούμε εκεί σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα θέματα, παιχνίδια, "εργασίες", βιντεάκια και ό,τι άλλο ηλεκτρονικό υλικό είναι κατάλληλο και εγκεκριμένο από το υπουργείο για την προσχολική αγωγή. Εσείς μαζί πάντα με τα παιδιά, θα μπορείτε να το δείτε και να το αξιοποιήσετε ανάλογα.Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι οτιδήποτε υλικό όπως ζωγραφιές, εργασίες ή ερωτήσεις των παιδιών αλλά και δικές σας, να τα αποστέλλετε στο e-mail του σχολείου ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά μόνο εμείς οι εκπαιδευτικοί και να τα επεξεργαζόμαστε ανάλογα.
Η σύνθετη διαδικασία της εκπαιδευτικής πράξης ιδιαίτερα στην νηπιακή ηλικία  είναι αποτέλεσμα  αλληλεπίδρασης και άμεσης επικοινωνίας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο μέσο.Όσο τα σχολεία  θα παραμείνουν  κλειστά η εκπαιδευτική πράξη θα μπορεί να γίνεται  προαιρετικά και μόνον με αυτόν τον επικουρικό και δυστυχώς ελλειπή τρόπο.
Το e-mail του νηπιαγωγείου είναι: mail@nip-assir.thess.sch.gr.
Περιμένουμε με ανυπομονησία   κάθε ερώτηση, αγωνία, απορία και των παιδιών και των γονιών.
Περιμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία τις ζωγραφιές κι ό,τι άλλο θέλουν να μας στείλουν τα παιδιά (μόνο στο e -mail μας).

Σήμερα 2Απριλίου Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου δείτε το παραμύθι με τους πίνακες ζωγραφικής.Απολαύστε το και διαλέξτε τον αγαπημένο σας πίνακα ζωγραφικής και ζωγραφίστε κάτι από αυτόν.... 
  

Ο ιός με την κορόνα !
(Εμφανίζεται το link, πατήστε επάνω και συνδεθείτε στο youtube για να δείτε το βίντεο)






 Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτικό Καλογεράκη Άρτεμις και τους μαθητές της Ε΄τάξης του ΔΣ Πορταριάς Χαλκιδικής το σχολικό έτος 2019-2020 και βασίστηκε σε τεχνικές δημιουργικής γραφής με τη βοήθεια κλασσικών έργων ζωγραφικής, που αναπαριστούν την αλληγορική αφήγηση των μαθητών. Το κείμενο γράφτηκε από τους μαθητές την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορονοϊού.



 












ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ!
ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!
 ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!
Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.