Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 29-1-2021

 

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προστασίας κατά της διασποράς της πανδημίας, μετά το κρούσμα σε μαθητή μας,

 την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε απολύμανση κατά του ιού COVID-19 στον χώρο του νηπιαγωγείου.

   Ακόμη σας εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση των κανόνων και της επιβεβλημένης παραμονής στο σπίτι, των παιδιών που τελούν σε καραντίνα.

   Εάν κατά την διάρκεια αυτής, παρατηρήσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα, τόσο στο παιδί, όσο και σε μέλος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Η επίδειξη συνέπειας και ευθύνης από όλους μας  στην παρούσα φάση της πανδημίας είναι σημαντική.

    Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί με κανένα τρόπο να είναι το ίδιο αποδοτική και ευχάριστη όσο η άμεση βιωματική εκπαίδευση στο σχολείο, όμως είναι φανερό πως συχνά την περίοδο αυτή την αντικαθιστά ή θα την  αντικαθιστά. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να την αντιμετωπίζετε ως είναι, δηλαδή εκπαιδευτική διαδικασία (απλώς μεσολαβεί το μέσο, ο υπολογιστής).

    Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται πολύ παραπάνω για τον προγραμματισμό και την οργάνωση αυτού του διαδικτυακού μαθήματος, αφού δεν έχουν εκπαιδευτεί  για αυτό αλλά για την διαδραστική μαθησιακή διαδικασία στην τάξη.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να:

*ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στις διαδικτυακές συναντήσεις-μαθήματα, δίνοντάς τους κίνητρα και όχι πίεση

*τηρείτε τις ώρες έναρξης του μαθήματος όπως τηρείτε τις ώρες προσέλευσης στο σχολείο (μία καθυστερημένη «είσοδος» προκαλεί την ίδια αναστάτωση όσο και στο μάθημα στο σχολείο)

*φροντίστε το ευπρεπές ντύσιμο στα παιδιά (είναι το ίδιο σημαντικό για αυτά όσο και για μας τους μεγάλους) αλλά και να έχουν προετοιμαστεί νωρίτερα (φαγητό, τουαλέτα κτλ) από την έναρξη του μαθήματος (δεν είναι καθόλου  ευχάριστο ούτε για μας τους εκπαιδευτικούς ούτε για τα υπόλοιπα παιδιά να παρακολουθούμε απέναντί μας κάποιον που τρώει ενώ προσπαθούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε κάποια μαθησιακή δραστηριότητα)

*αποτρέψτε το παιδί να έχει μπροστά του παιχνίδια που του αποσπούν την προσοχή. Αν θέλει κάποια στιγμή μπορεί να δείξει κάποιο παιχνίδι που αγόρασε ή το αγαπά, αλλά στην συνέχεια απομακρύνετέ το διακριτικά.

   Θυμηθείτε ότι η μαθησιακή διαδικασία είναι κάτι σύνθετο, απαιτεί συγκέντρωση διαφορετικών ικανοτήτων νοητικών, συναισθηματικών, κοινωνικών και κινητικών και είναι ίσως επίπονο όσο ευχάριστα κι αν προσπαθούμε να το επιτύχουμε στην προσχολική εκπαίδευση.

    Εμείς οι ενήλικες είμαστε αυτοί, που θα εμφυσήσουμε τον σεβασμό, την υπεύθυνη στάση και την αγάπη για την διαδικασία που λέγεται μάθηση, στα παιδιά μας, ακόμη και μέσα από θεωρητικά δευτερεύουσες πρακτικές.

                                                                                                                                       

Ευχαριστούμε

Οι Νηπιαγωγοί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.